Spring naar content

Historie

1996

andre

Start

Gezonde eigenzinnigheid – Start LC Maan Engineering

Oprichter van Maan, André Jansen, is ruim 20 jaar actief in de lijmwereld als hij in 1996 besluit om op eigen benen te gaan staan. In zijn schuur in Wijhe begint hij met het zelfklevend maken van tapijttegels. Hij richt het bedrijf LC Maan op, waar LC staat voor Loan Coating. Door een groeiend aantal opdrachten, wordt de locatie bij zijn huis te klein en besluit hij het bedrijf te verhuizen naar Raalte.

2002

Naamloos-5-e1558078308796

Oprichting MSP

Je nek uitsteken loont – Oprichting Maan Special Products

Waar het loonwerk begint voor de building & construction industrie, komen er ook steeds specifiekere productievraagstukken langs. André's vindingrijkheid en doorzettingsvermogen levert hem mooie opdrachten op in de hightechindustrie, waar ook specifieke productieruimtes voor nodig zijn: cleanrooms. Het looncoaten begint zich te richten op speciale coating applicatie. Het grovere productiewerk verdwijnt en wordt vervangen door het leveren van coating machines.

2007

Naamloos-10

Divisie Maan R&D

Kennis delen om toonaangevend te zijn – Oprichting Maan R&D

Het werken in verschillende divisies levert steeds meer kennis en expertise op. Ook groeit het aantal specifieke vragen van klanten. Al deze kennis en vragen worden bij elkaar gebracht bij Maan Research & Development. Hier worden lijmvraagstukken beantwoord met praktische oplossingen die resulteren in klantspecifieke productieprocessen voor Maan Special Products of klantspecifieke belijmingsmachines voor Maan Engineering. De ontwikkeling van het eigen lineaire plasma systeem is hier een mooi voorbeeld van.

2011

Hotmelt_Coating_Station_DieRectRollerCoatingNozzle

Introductie in linerless markt

Nieuwe markten, nieuwe kansen, nieuwe equipment – Linerless technologie

Waar Maan Engineering zich voornamelijk focust op de traditionele building & construction markt komen er ook steeds meer vragen vanuit de labelmarkt naar slimme lijmapplicaties. Het innovatieve linerless is een uitdagend vraagstuk en levert een nieuwe assortiment machines op voor de label industrie. Daarmee is Maan Engineering met haar techniek een van de aanjagers van duurzame etiketten.

2015

Naamloos-8

Oprichting Maan Biobased products – Growcoon

Innoveren met bestaande technieken – Oprichting Maan Biobased Products

Dat focus op nieuwe dingen verassende wendingen op kan leveren, wordt in 2015 zichtbaar. Op basis van een vraag van een vriend, ontwikkelt André samen met Maan R&D een biologisch afbreekbare kweekplug, de Growcoon. Het product ontstaat op basis van reeds bestaande technieken en enkele eerder gedane innovaties. Dit product blijkt zo’n succes dat er een nieuw bedrijf wordt opgericht met de naam Maan Biobased Products.

2016

Eindproduct-plant-in-growcoon-1

Nieuwe organisatiestructuur

Professionaliseren om klaar te zijn voor de toekomst

In 2016 draagt André Jansen de dagelijkse leiding van het familiebedrijf Maan over aan Bart Oude Wesselink. De vernieuwende innovatieve visie heeft nog steeds een leidende rol in de dagelijkse bedrijfsvoering. Bart Oude Wesselink heeft de organisatie gestructureerd door een duidelijke focus aan te brengen. De Maan Group die er vandaag de dag staat.

De drie bedrijven krijgen een eigen focusmarkt en afgebakend productaanbod waarmee groei gerealiseerd kan worden en een duurzame toekomst voor het bedrijf veiliggesteld wordt. De R&D-afdeling krijgt een bepalende plaats in de faciliterende Maan Group, de motivator achter de drie divisies.

Scroll naar boven