Spring naar content

Growcoon

Op basis van een biologisch afbreekbare polymeer, ontwikkelde Maan Group een biologisch afbreekbare plug voor de agrarische industrie. Deze plug zorgt ervoor dat plantenkwekers hun proces efficiënt kunnen automatiseren, zonder dat de leefomgeving van de plant beïnvloed wordt.

Door de Growcoon kunnen gewassen uniform groeien, sneller worden uitgeleverd, kan de uitval worden beperkt en het productieproces efficiënter gemaakt worden. Stuk voor stuk consequenties van één en hetzelfde feit: bij de Growcoon staat de plantwens centraal. Naast het compact samenbinden van de wortelkluit – de primaire functie van een stek- en zaadplug – creëert de Growcoon een 100% natuurlijke voedingsbodem.

In tegenstelling tot alternatieve producten is er niets wat de groei van de wortelkluit in de weg staat. Kortom, de Growcoon is het ideale product voor iedere kweker die óók de plant vooropstelt, maar dan wel binnen een efficiënt productieproces.

Unieke producteigenschappen

Het ‘geheim’ van de Growcoon is de unieke wand. Die bestaat uit een biologisch afbreekbaar web met een open netstructuur. Deze netstructuur zorgt enerzijds voor een stevige binding van de wortelkluit. Anderzijds is de structuur open, zodat de wortels van de plant vrijuit kunnen doorwortelen.

Daarnaast heeft de Growcoon een unieke pasvorm. De Growcoon dicht de bovenzijde van het traygat af om uitdroging van het substraat tegen te gaan. Tegelijkertijd ontstaat aan de onderkant een kleine ruimte voor een zuurstofbuffer. Dankzij deze buffer hebben de fijne haarwortels alle ruimte om zich te ontwikkelen. De bodem in de Growcoon maakt de plug perfect geschikt voor geautomatiseerde processen.

Dankzij het slimme concept van de bodem kan de Growcoon van onderuit gemakkelijk uitgedrukt worden. Bijkomend voordeel: het door de bodem vallen van substraat is verleden tijd.

Eindproduct-plant-in-growcoon-1
Scroll naar boven