Spring naar content

Maan Group in actie tijdens NL Doet

Raalte, 15-03-2024: Maan Group uit Raalte is internationaal georiënteerd. Wereldwijd leveren ze coating equipment, precisie technologie en innovatieve producten voor de tuinbouw. Maar ondanks die internationale focus, voelt Maan zich sterk verbonden met de regio. ‘Wij voelen ons als rasechte Raalter onderneming – als werkgever – maatschappelijk verantwoordelijk. Ons succes is verweven met deze regio. En we bezitten skills waarmee we de lokale gemeenschap verder kunnen helpen. Dus willen we als bedrijf graag iets terugdoen voor de maatschappij’, aldus Maaike Ros, die namens Maan Group een vrijwilligersactie organiseert in het kader van NL Doet (15 en 16 maart). Net als vorig jaar steken vandaag, vrijdag 15 maart, zo’n 25 Maan-medewerkers hun handen uit de mouwen bij Speeltuinvereniging Blekkerhoek. 

NL doet is een vrijwilligersdag die jaarlijks georganiseerd wordt door het Oranje Fonds. Het initiatief is in het leven geroepen om burgers en bedrijven te stimuleren om een dag het verschil te maken in de maatschappij. Als een soort ‘social return’. Het Oranje Fonds wil hiermee de aandacht vestigen op het belang van actieve burgers voor de samenleving. Dus schiet Maan Group te hulp bij Speeltuinvereniging Blekkerhoek. Een plek waar kinderen zich lekker kunnen uitleven in de buitenlucht. De speeltuin wordt draaiende gehouden door vrijwilligers en is afhankelijk van leden, subsidies en sponsoring. 

Vorig jaar ging het Maan-team ook bij de Blekkerhoek aan de slag. Toen werd duidelijk hoe groot de behoefte aan technische ondersteuning is. En laat Maan Group nou over een heel team aan techneuten beschikken. ‘We merkten vorig jaar dat er nog veel te winnen was. Dus hebben we dit jaar getracht om onze activiteiten beter te organiseren en coördineren; waardoor we meer voor de vereniging kunnen betekenen’ aldus Ros.  

‘Het verenigingsbestuur weet na vorig jaar wat ze aan ons hebben. En andersom weten wij waar hun behoefte ligt. Dus we hebben het samen beter voorbereid. Ook hebben een aantal collega’s middels een kerstactie geld ingezameld. Hiervan hebben we de materialen aangeschaft, die we tijdens de actie in de speeltuin aanbrengen.’ 

Annemarie Snijders van Speeltuinvereniging Blekkerhoek vertelt: ‘We zijn erg blij met de hulp van Maan; voor het tweede jaar op rij! Dergelijke inzet is van onschatbare waarde voor een vrijwilligersinstantie. Met deskundige hulp bereiken we doelen waar we normaal gesproken maanden over zouden doen. Snel en efficiënt. Er worden oplossingen aangedragen voor problemen waar we al lange tijd tegenaan lopen. En het is een hechte en fijne groep. Ze zijn goed op elkaar ingespeeld. Met hun creatieve en technische denkwijze helpen ze ons flink op weg. En bovenal is het ook heel gezellig dat ze er zijn.’ 

IMG_1945
Scroll naar boven